Martingale

Blackjackissä on mahdollista optimoida pelikassan kasvamista muutamilla eri panostusstrategioilla. Martingale on yksi suosituista systeemeistä, jota hyödynnetään laajalti myös blackjack-pöydissä. Martingale-vedonlyöntistrategian juuret yltävät aina 1700-luvulle, jolloin sitä käytettiin laajalti etenkin rulettipöydissä. Strategian käyttäminen pohjautuu tasavetokohteiden pelaamiseen, ja sitä käyttämällä on mahdollista melko helposti korjata edellisen pelikierroksen tuottamat tappiot.

Järjestelmä on kiehtova sen yksinkertaisuuden vuoksi, ja monet systeemiä käyttävät lupaavat pelaajalle mahdollisuuden jatkuvaan voittamiseen Martingalella. On kuitenkin syytä muistaa, että käytännössä Martingale-strategia on erittäin riskialtis, ja sen käyttämiseen missä tahansa pelissä liityy rajoituksensa. Vaikka blackjack-pöydällä Martingale-systeemin käyttäminen onkin erittäin yksinkertaista, ja lyhyen pelisession aikana siitä voi olla jopa hyötyä, pidemmän pelisession aikana strategian käyttö käy helposti mahdottomaksi. Blackjack-pöydässä useiden peräkkäisten häviävien vetojen sarjat eivät nimittäin ole lainkaan harvinaisia, mikä puolestaan johtaa nopeasti Martingalessa panosten kasvamiseen todella suuriksi.

Martingale-strategian toimintaperiaate

Martingale on progressiivinen panostusstrategia. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi hävitessäsi 25 euroa pelikierroksella, sinun tulee nostaa panos tämän jälkeen 50 euron suuruiseksi. Jos häviät myös tämän pelikierroksen, sinun tulee kasvattaa seuraavan kierroksen panos 100 euron suuruiseksi. Suurimmassa osassa tapauksista vaikeus tälläisen panostusstrategian onnistuneeseen käyttämiseen on pelaajan pelikassan rajallisuus. Teoriassa Martingale-strategia pohjautuu siihen faktaan, että tuplaamalla edellisen kierroksen häviävän panoksen, tulet aina saamaan ensimmäisellä hävinneellä kierroksella asettamasi panoksen takaisin.

Oikeaoppinen käyttö

Jos mielesi tekee kokeilla Martingale-strategiaa blackjack-pöydässä, muista aina aloittaa mahdollisimman pienillä panoksilla. Jos esimerkiksi aloittaisit pelaamisen viiden euron suuruisella panoksella, on syytä muistaa, että vain kahdeksan häviävän kierroksen jälkeen tappiosi olisivat jo peräti 1280 euroa. Seuraavalla kierroksella sinun olisi strategiaa onnistuneesti käyttääkseesi asetettava pöydälle 2560 euron edestä pelimerkkejä.

Pelaaminen tätä blackjack-strategiaa käyttäen on siis äärimmäisen helppoa, eikä sen käyttämiseen tarvita erityisesti laskupäätä. Silti sen käyttäminen pelipöydissä on usein vaikeaa niille asetettujen maksimipanosmäärien vuoksi. Ota siis aina selvää pöytää koskevista rajoituksista, ennen kuin lähdet pelaamaan Martingale-strategiaa käyttäen. Muista myös laskea etukäteen, kuinka moneen peräkkäiseen häviävään kierrokseen pohjakassasi antaa mahdollisuuden.

Muistettavaa

Martingalesta on olemassa myös versio jossa, vetoa korotetaan jokaisen voiton jälkeen, kun taas jokainen häviävä veto laskee panosta. Kyseinen järjestelmä sisältää käytännössä kaikki samat vahvuudet ja heikkoudet kuin isoveljensä, eikä sitäkään käyttämällä ole mahdollista pysyä pöydällä pidempien tappioputkien kohdalle osuessa.

Vaikka Martingale-systeemi on kiehtova sen helppouden ja teoreettisen toimivuuden johdosta, ei riskejä kannata ikinä unohtaa. Voittoja saattaa tulla lyhyellä tähtäimellä, mutta pitkän pelisession aikana monta peräkkäistä tappiokierrosta osuu väistämättä kohdalle. Ennen minkään Martingale-strategian variaation kokeilemista blackjackistä kiinnostuneen pelaajan olisikin syytä tarkkailla peliä ulkopuolelta. Laskemalla mahdollisten häviävien kierrosten lukumääriä muiden pelatessa ymmärrät strategian käyttämiseen liittyvät riskit paremmin.